fbpx

Mierea de tei o adevărată bogăție a României

Miere de tei

Florile de tei

Teiul este unul dintre copacii cei mai cunoscuți de către români, atât pentru mirosul îmbietor pe care îl emană odată ce înflorește cât și pentru ceaiul aromat preparat din florile de tei după ce acestea au fost uscate.
În general, consumul de produse pe bază de flori de tei este asociat cu beneficii precum întărirea sistemului imunitar, efectul antiinflamator, reglarea tranzitului intestinal, cât și ameliorarea simptomelor răcelii și gripei.
Ceea ce poate fi mai puțin cunoscut este faptul că nu doar oamenii au o preferință aparte pentru florile de tei. Oricât de ciudat ar putea suna, în natură există vietăți care au o afinitate pentru tei, procesând nectarul florilor într-un produs pe care cu toții l-am consumat măcar o dată în viață.
Cu siguranță v-ați dat seama despre ce este vorba … albinele, singurele vietăți ce produc hrană pentru noi, oamenii!

Mierea de tei ca și sortiment

Obținerea mierii de tei nu reprezintă un proces dificil – cel puțin nu în țara noastră. Dat fiind faptul că în România există numeroase păduri de tei, apicultorii reușesc să obțină cantități semnificative de miere din acest sortiment, exportând și în restul Europei.
Stupii sunt poziționați special în preajma acestor copaci cu scopul de a oferi o proximitate cât mai mare față de florile de tei. Astfel, mierea de tei este în general o miere monofloră, deoarece albinele culeg numai nectarul acestor flori.
Rezultatul este o miere de culoare galben- aurie cu un gust dulce intens și un parfum inconfundabil, ușor de recunoscut de celelalte sortimente de miere.

Proprietățile mierii de tei

Florile de tei au o utilizare vastă în domenii precum cosmetică și sănătate datorită proprietăților, iar parte din aceste proprietăți sunt transferate și mierii obținute.
Așadar, mierea de tei este bogată în vitamina B, vitamina C, biotină și niacină. Un alt lucru caracteristic acestui tip de miere este distribuția de minerale precum zincul, calciul, potasiul și magneziul. Ea este aproape identică cu distribuția acestor minerale în corpul uman, făcându-le ușor de absorbit după consum.
Cât despre vâscozitate, inițial, mierea de tei este foarte lichidă. Totuși aceasta cristalizează intr-un timp foarte scurt, ceea ce înseamnă că mierea este pură și plină de nutrienți sănătoși. Procesul de cristalizare al mierii este un proces ablosut natural ce presupune modificarea texturii, densitații și culorii acesteia, dar care nu afectează în niciun fel calitatea ei.

Beneficiile mierii de tei asupra sănătății

Încă din cele mai vechi timpuri, mierea de tei este folosită drept antibiotic natural pentru prevenirea bolilor și menținerea unei sănătăți înfloritoare.
Mierea de tei este foarte bună din punct de vedere al potențialului terapeutic. Aceasta poate ameliora probleme ale sistemului nervos, stările de anxietate, stările de depresie și chiar insomnia. O linguriță de miere de tei consumată înainte de culcare este mult mai eficientă decât administrarea oricărui alt somnifer.
Mai mult de atât, mierea de tei este faimoasă pentru acțiunea sa asupra sistemului respirator, având capacitatea de a stimula și a ușura secreția de mucus, ceea ce o face utilă în tratarea laringitei, bronșitei, a tusei și a iritațiilor gâtului.
Mierea este un ingredient cu virtuți cosmetice deosebite. Adaugând mierea de tei in compoziția măștilor faciale poți preveni și ameliora acneea datorită conținutului ridicat în atioxidanți, iar o mască de par cu miere de tei te ajută la obținerea unui efect hidratant al acestuia.

Mierea de tei loc de cinste pe masa ta

Acum este mult mai ușor să introduci mierea de tei în alimentația ta! La Apisrom, ne asigurăm mereu că sortimentele pe care le oferim sunt de înaltă calitate pentru ca tu să te bucuri de o miere autentică.
Mierea noastră nu ar trebui să lipsească de pe masa ta! De ce? Pentru că înainte de a ajunge la tine, specialiștii noștri testează intens în laboratoare mierea primită de la apicultori tocmai pentru a ne asigura că îți oferim cea mai bună miere, 100% naturală.

Daca cele de mai sus ti-au starnit interessul, te inviram sa vizitezi sectiunea Magazin a paginii noastre sau sa alegi unul din produsele de mai jos.

Reduceri!
Prețul inițial a fost: 17,00 lei.Prețul curent este: 13,99 lei.
Reduceri!
BIO
Prețul inițial a fost: 21,00 lei.Prețul curent este: 16,99 lei.