Mierea de hrisca contine o cantitate foarte mare de antioxidanti, avand o actiune detoxifianta si contribuie la buna functionare a organismului. Previne aparitia aterosclerozei si combate anemia rezultata in urma deficitului de fier.
Dintre efectele benefice ale consumului de miere de hrișcă amintim:
- Răceală și imunitate: Mierea de hrișcă este bogată în proprietăți antibacteriene și antivirale, ceea ce o face eficientă în tratarea răcelii și a problemelor de imunitate.
- Sănătatea pielii: Mierea de hrișcă este un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii datorită proprietăților sale hidratante și antiinflamatoare.
- Dureri de gât: Mierea de hrișcă poate ajuta la ameliorarea durerilor de gât prin proprietățile sale antiseptice și analgezice.
- Starea de spirit: Mierea de hrișcă conține o cantitate mică de glucoză și fructoză, ceea ce poate ajuta la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea stării de spirit.
- Sănătatea digestivă: Mierea de hrișcă poate ajuta la tratarea problemelor digestive, prin proprietățile sale antibacteriene.
Valori nutritionale:
Grasimi |
0g/100g |
Valoare energetica |
330kCal/100g |
Glucide |
80.8g/100g |
Fibre |
0.2g/100g |
Sodiu |
0g/100g |
Proteine |
0.4g/100g |
Mierea de albine cristalizeaza in timp, pastrandu-si calitatile.
Temperatura optima de pastrare: 18-25 °C
gabriel –
O miere deosebita.
Caplat Nicoleta –
Mama mea e fana numarul 1 al acestui sortiment de miere! Cate o lingura in fiecare dimineata pe stomacul gol poate face minuni.