Mierea de salcam este un tonic foarte bun, fiind recomandata persoanelor cu imunitate scazuta sau aflate in convalescenta. Datorita ph-ului slab acid poate fi folosita cu succes in tratarea afectiunilor digestive cum ar fi gastritele si ulcerele
In compozitia mierii de salcam intra vitamine (B1, B2, B6, B12), minerale si enzime esentiale pentru o viata sanatoasa.
Continutul ridicat de fructoza o face sa ramana foarte mult timp in stare lichida fara sa cristalizeze (12 – 18 luni de la data recoltarii).
Mierea bio sau mierea ecologica este obtinuta cu respectarea unor conditii stricte (ca si in cazul celorlalte produse ecologice) dintre care mentionam:
-Stupina trebuie sa fie amplasata intr-o zona ecologica, adica fara factori poluanti industriali sau culturi intensive care sunt tratate cu pesticide.
-Nu este permisa utilizarea niciunui antibiotic in tratarea familiilor de albine.
Organismele de certificare ecologica verifica pe parcursul anului aceste conditii si multe altele, si preveleaza pentru analize mostre din miere si ceara.
De retinut faptul ca si ceara folosita la producerea fagurilor artificiali ecologici trebuie sa provina doar din stupine certificate eco.
Valori nutritionale:
Grasimi |
0g/100g |
Valoare energetica |
330kCal/100g |
Glucide |
80.8g/100g |
Fibre |
0.2g/100g |
Sodiu |
0g/100g |
Proteine |
0.4g/100g |
Mierea de albine cristalizeaza in timp, pastrandu-si calitatile.
Temperatura optima de pastrare: 18-25 °C
crina.ujupan –
Foarte gustoasa mierea, exact ca in copilarie. Va multumesc pentru surpriza dulce!