Mierea bio sau mierea ecologica este obtinuta cu respectarea unor conditii stricte (ca si in cazul celorlalte produse ecologice) dintre care mentionam:
– Stupina trebuie sa fie amplasata intr-o zona ecologica, adica fara factori poluanti industriali sau culturi intensive care sunt tratate cu pesticide.
– Nu este permisa utilizarea niciunui antibiotic in tratarea familiilor de albine.
Organismele de certificare ecologica verifica pe parcursul anului aceste conditii si multe altele, si preveleaza pentru analize mostre din miere si ceara. De retinut faptul ca si ceara folosita la producerea fagurilor artificiali ecologici trebuie sa provina doar din stupine certificate eco.
Mierea de tei cristalizeaza relativ repede, mai ales intr-un mediu rece. In stare cristalizata are un aspect untos, cu cristale mari si albe.
Mierea de tei actioneaza ca sedativ pentru sistemul nervos, fiind recomandata persoanelor care sufera de insomnii. De asemenea, are proprietati antiinflamatorii si antiseptice, fiind de ajutor in tratarea bronsitelor, bronsiolitelor si problemelor renale.
Valori nutritionale:
Grasimi |
0g/100g |
Valoare energetica |
330kCal/100g |
Glucide |
80.8g/100g |
Fibre |
0.2g/100g |
Sodiu |
0g/100g |
Proteine |
0.4g/100g |
Mierea de albine cristalizeaza in timp, pastrandu-si calitatile.
Temperatura optima de pastrare: 18-25 °C
gabriel –
Mierea mea preferata!