APISROM

Am reusit sa ne dezvoltam si ne-am facut cunoscuti pentru ca am pus intotdeauna pe primul loc calitatea si respectul fata de clientii nostri. Din dorinta de a veni pe piata cu produse noi, in fiecare an am investit in tehnologie moderna si de actualitate, implementand si sistemele de management al calitatii de siguranta alimentara HACCP si apoi ISO 22000. Urmare a îmbunătățirii continue a sistemului calității am trecut la standardul IFS Food, obtinind certificarea din partea TUV Austria. Acest standard este unul dintre standardele aflate sub umbrela brandului internaţional IFS (International Featured Standards – Standardele Specifice Internaţionale) și care este recunoscut de GFSI (Global Food Safety Initiative – Inițiativa Globală pentru Siguranța Alimentelor).
Pentru a intampina nevoile tuturor categoriilor de clienti din intreaga lume am obtinut si certificarile ECO, Halal si Kosher. Certificarea Halal garanteaza consumatorilor de religie islamică respectarea preceptelor religiei islamice si asigurarea unui nivel crescut de igienă şi siguranţa a produsului. Similar, certificarea Kosher, care respecta preceptele religiei iudaice. Certificarea ECO demonstreaza indeplinirea cerintelor pentru procesarea produselor ecologice provenite de la apicultori certificati ECO.
Calitate

MANAGEMENTUL CALITATII
Apisrom a implementat sistemul HACCP din 2008, iar ulterior a fost certificata conform noului standard pentru securitate alimentara, IFS FOOD - International Featured Standards, de catre TUV Austria.
Ca urmare a indeplinirii cerintelor prevazute de legislatia europeana privind procesarea si comercializarea produselor de origine animala (mierea este catalogata asfel), Apisrom a obtinut autorizatia H20 EC, autorizatie sanitara-veterinara pentru efectuarea comertului intracomunitar.
CONTROLUL CALITATII
Mierea preluata de la apicultori este verificata atat organoleptic, cat si prin analize de laborator. Se au in vedere aspectul, consistenta, culoarea, mirosul si gustul. Din punct de vedere fizico-chimic, se stabilesc umiditatea, aciditatea, continutul de zaharuri, HMF, precum si prezenta reziduurilor de antibiotice.
De asemenea, prin analiza microscopica a polenului, avem posibilitatea de a determina cu exactitate sortimentul floral din care provine acea miere. In plus, pe tot parcursul fluxului tehnologic, sunt prelevate mostre de miere pentru analize, atat de la loturile formate cat si de la produsele finite.
