fbpx

Viața albinelor din stup

Viața albinelor din stup

Știm deja că albinele sunt singurele insecte ce produc hrană pentru noi, oamenii. Albinele lucrătoare au rolul de a oferi hrană, de a construi și de a proteja stupul, de a curăța și de a circula aerul din interiorul stupului prin batăile aripilor, trăind între 5-6 săptămâni timp în care reușesc să producă jumătate de linguriță de miere. Pare greu de crezut, însă pentru obținerea unui singur kilogram de miere albinele trebuie să viziteze aproximativ două milioane de flori și să zboare 90.000 km.

Și pentru că lucrul în echipă este absolut necesar, albinele au dezvoltat abilități excelente de comunicare, prin parfum și prin dans. Parfumul hormonal numit feromon este eliberat de câtre albină fie de a avertiza stupul, fie de fericire.

Cum se fabrică mierea Cremă la Apisrom?

Și dacă v-am făcut curioși, haideți să vă spunem cum se fabrică mierea cremă.
Mulți dintre voi deja ați făcut cunoștință cu noile noastre delicii la borcan, mierea cremă cu fructe, însă câți v-ați gândit care este întregul proces de obținere al acesteia?

Împărtășim cu voi o poveste dulce prin intemediul emisiunii ”Cum se fabrică?” de pe Discovery Channel unde am surprins bucățică cu bucățică fiecare etapă al procesului de fabricare, de la recepționarea mierii de albine de la apicultor și până la forma finală a produslui, atât de delicioasă … ce ajunge pe masa voastră!

Vă lăsăm să-l vizionați Cum se fabrica Mierea Crema la APISROM – Film realizat de Discovery Channel iar un feedback din partea voastră ne-ar ajuta tare mult!